My Journey

From mind to paper and back again.

Activity 6.3 Part 2

on November 18, 2008

A FAMILY HOME THAT WAS ONCE A BARN

The outside of the house looks exactly like a barn, surrounded by acres of farm land and woods it was sheltered from the sun by the trees on one side of the building, the other side basked in the rays throughout the afternoon. A white wrought iron garden set under the main window, a set of coasters on the table with pigs on the front remind the owners where this barn comes from. Through the back door, the top open, bottom half closed to keep the puppy inside you can see the large the dining room table, chairs scattered around it not quite matching the table in places. A small cushion on each chair covered in a brightly coloured fabric. The wall holds a number of shelves and each shelf, a number of tea pots. Some bodies collection, years in the making to fill all of the shelves. Looking up at the ceiling the large, aged beams hold up the roof, the open space making the room feel bigger. The pot sink filled with water and bubbles, someone has just washed up, the pots on the drainer at the side, soap suds sliding down the sparkling china. The white taps no longer running. The tiles on the floor recently laid, the walls covered in a paper floral and very set in country ways.

Through the doorway into the living room, the big open space in the ceiling gives way to a mezzanine level, the country style house giving way to a more modern approach on the inside. The upstairs reached by a spiral staircase with a chrome banister a small office sits with a nice open window in the roof space bringing in the light. Over looking the living room via a balcony enabling people to converse or disperse as necessary. A large window downstairs opens looking onto the woods, the floral curtains taking the viewer back to the countryside cottage feel seen from the outside. A large leather sofa underneath in the shade of the trees offers some comfort after a hard day on the farm or even in the office. The bedrooms in the back all on the ground floor have en-suite bathrooms, all with a thick soft pile carpet and a shag pile rug and the oak wooden beams above the beds reminding the occupants of where the building came from, its history and past. The bedding in the rooms thick enough to compete even with the newly installed central heating system providing a stark realisation of how thin the walls are for the solid building and how the animals who used to live in here must have buried into the hey to warm themselves up.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: